mgr Agata Szymańska – dietetyk kliniczny ze specjalnością z psychodietetyki.

 

Studia magisterskie z dietetyki ukończyła na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku.

Ukończyła szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej oraz psychodietetyki, i właśnie na podejściu psychodietetycznym skupia się w pracy z pacjentami.

 

 

Prowadziła zajęcia edukacyjne oraz warsztaty m.in.:

  • Warsztaty żywienia klinicznego SKN Żywienia Klinicznego GUMED, panel dysfagia

  • Między dietetyką i psychologią – warsztat na temat odżywiania w czasie i po ciąży

  • Lekcje dla licealistów dotyczące wpływu diety na pracę mózgu oraz sposobów prawidłowego bilansowania diety.

Pomaga osobom zmagającym się z jedzeniem emocjonalnym, chcącym zmienić swoje nawyki żywieniowe po wielu nieudanych próbach, zacząć jeść bardziej roślinnie i na nowo zbudować zdrowe relacje z jedzeniem.

Pomaga żywieniowo w:

– insulinooporności, cukrzycy typu II
– problemach jelitowych, w tym SIBO
– otyłości
– nadciśnieniu
– zaburzeniach odżywiania
– zaburzeniach płodności

 

Pracuje z osobami dorosłymi.