mgr Agata Szymańska – dietetyk kliniczny ze specjalnością z psychodietetyki.
Studia magisterskie z dietetyki ukończyła na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku.
Ukończyła szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej oraz psychodietetyki, i właśnie na podejściu psychodietetycznym skupia się w pracy z pacjentami.
Prowadziła zajęcia edukacyjne oraz warsztaty m.in.:
Warsztaty żywienia klinicznego SKN Żywienia Klinicznego GUMED, panel dysfagia
Między dietetyką i psychologią – warsztat na temat odżywiania w czasie i po ciąży
Lekcje dla licealistów dotyczące wpływu diety na pracę mózgu oraz sposobów prawidłowego bilansowania diety.
Pomaga osobom zmagającym się z jedzeniem emocjonalnym, chcącym zmienić swoje nawyki żywieniowe po wielu nieudanych próbach, zacząć jeść bardziej roślinnie i na nowo zbudować zdrowe relacje z jedzeniem.
Pomaga żywieniowo w:
– insulinooporności, cukrzycy typu II
– problemach jelitowych, w tym SIBO
– otyłości
– nadciśnieniu
– zaburzeniach odżywiania
– zaburzeniach płodności
Pracuje z osobami dorosłymi.
Konsultacja dietetyczna (kolejna): 140 zł